Sanal Makineden Gerçek Makineye Transfer (V2P)

Sanal makine olarak çalıştırdığınız windows sisteminizi ya tam yedekleme alarak ya da 3. parti programlarla gerçek bir sunucuya taşıyabilirsiniz. Ancak windows un kendi yedekleme sistemi hem kuracağınız gerçek sistemde tanımlama sıkıntısı çıkarabildiğinde çok da sağlıklı bir transfer yöntemi olduğu söylenemez.

Bu işlemleri yapmadan önce mutlaka gerçek makinenizdeki verileri yedeklemelisiniz. Bu işlemi ağ üzerinden veya harici bir diske yazıp tekrar gerçek sunucuya aktarma ile de yapabilirsiniz ancak en sağlıklısı gerçek sunucunuzun sabit diskini harici olarak sanal makinenin çalıştığı bilgisayara bağlayıp yapmak.

Sanal makinenizi hiçbir değişiklik yapmadan gerçek üzerinde çalıştırmanız ne yazıkki mümkün değil. Yani windows ayarlarını, kullanıcı şifreleri ve bu tür windows hizmetlerini sıfırlamanız (silmek demek değil) gerekmekte. Bunu yaptığınızda windows kullanıcıları olsun sql sunucu kullanıcıları olsun şifreleri sıfırlanacaktır ancak şifreleri tekrar girdiğinizde sistem eski düzeninde çalışacaktır. Şimdi göreceğiniz işlemle beraber tüm sürücüleri de sıfırlayacaksınız, böylece mevcut şekilde aktarma işlemini yaparsanız göreceğiniz bu 0x0000007B (0xF789EA94,0xC0000034,0x00000000, 0x00000000) hata kodlarıyla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Yapmanız gereken öncelikle windows başlat menüsüne girip çalıştır üzerinden “sysprep” komutunu girmek.

sysprep

Gelen bu ekranda “Generalize” bölümüne tik koyun ve ok deyip bilgisayarı kapatın. Bu işlemden sonra kesinlikle tekrar açmamanız gerekmektedir. Böylece sisteminiz mevcut donanımdan ayrılmış bir hale gelmektedir.

Daha sonra kullanacağınız 3. parti programla beraber ki clonezilla, norton ghost vs gibi programlar mevcut sanal sunucunuzu bunlardan biriyle başlatın. Yani cd/dvd kaydedip veya iso dosyasını göstererek sunucunuz ilk boot seçeneğini bunlardan biri seçin. Örnekte clonezilla üzerinden anlatım göreceksiniz. Bu arada gerçek sunucunuzun sabit diskini de usb üzerinden bağlamayı unutmayın.

1

Önce dili seçin. Eğer kullandığınız sürümde Türkçe dil desteği geldiyse onu da seçebilirsiniz.

2

3

4

5

6

Seçenekleri aynı bu şekilde seçip devam edin.

7

Burada kaynak sabit diskinizi seçmeniz gerekiyor yani sanal makinenin kurulu olduğu sanal disk.

8

Burada da harici olarak bağladığınız gerçek sunucunuzun sabit diski.

9

10

11

12

13

Tüm bu işlemlerden sonra cihazı kapatın ve harici olarak bağladığınız gerçek sunucunuzun sabit diskini yerine takın. Gerçek sunucunuzu açtığınızda administrator hesabınızın şifresini yeni girmenizi isteyecektir ve devamında sürücüler de kurulup kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Forumdaki Konusunu Goruntule

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir