AirTies RT-210 WEB ARAYÜZÜ İLE KURULUM

 Bilgisayarınızda bulunan herhangi bir web tarayıcısı ile (Internet Explorer veya Netscape Navigator) cihaza erişip gerekli ayarları yapabilirsiniz. Yazılım ayarlarını yapmadan önce RT-210’un güç adaptörünü prize takınız ve cihazın kutusundan çıkan Ethernet kablosu ile bilgisayarınızın Ethernet çıkışını RT-210’un arka panelindeki Ethernet çıkışlarından herhangi birine bağlayınız. Daha sonra RT-210’u arka paneldeki açma/kapama anahtarından çalıştırınız ve cihazın yüklemesi için 30 saniye kadar bekledikten sonra bilgisayarınızı çalıştırınız.


Adım 1:

Bilgisayarınızda Internet Explorer programını çalıştırın.

Adım 2:

Adres kısmına cihazınızın IP adresi olan 192.168.2.1 adresini girin.

Adım 3:

Karşınıza cihazın web arayüzü gelecektir. Kullanıcı adı ve şifreyi boş geçerek LOGIN i tıklayınız. Eğer bağlantı sağlanamıyorsa bilgisayarınızın ayarları daha önceden değiştirilmiş olabilir. Bu dokümanın 6’ıncı bölümü olan Sorunların giderilmesi kısmındaki ilk problemin çözümünde anlatılan TCP/IP ayarlarını tamamladıktan sonra RT-210’in ayarlarını yapabilirsiniz.

Adım 4:

Karşınıza gelen ekranın sol üst köşesindeki SETUP WIZARD’ı tıklayınız. ADSL hattınızı taktığınızı kontrol etmenizi söyleyen ekran gelecektir. Kuruluma devam etmek için NEXT’I tıklayınız.

Adım 5:

Kablosuz ağ ayarlarını bu bölümden yapabilirisiniz. Cihaz sizin için ön ayarlı gelmektedir.

Adım 6:

ESSID: Kablosuz ağınızı tanımlayan size özel bir kelimedir. Diğer kablosuz ağlarla karışmaması için size özel bir kelime belirlemeniz ve yazmanız tavsiye edilir. Örneğin soyadınızı yazabilirsiniz.

Adım 7:

Bu sayfadaki diğer ayarları değiştirmeniz tavsiye edilmez.

Adım 8:

EXT’I tıklayarak bir sonraki ekrana geçiniz.

Adım 9:

Cihazınız, ön tanımlı olarak size sunulduğu için, bu sayfada gördüğünüz bilgiler Turk Telekom’un ADSL ağına uygun olarak ayarlanmıştır. Eğer ADSL servisiniz Türk Telekom’dan sağlanıyorsa sadece kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz yeterlidir. Eğer farkı bir kuruluş ise Protokol, Encapsulation, VPI/VCI, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgileri Servis sağlayıcınızdan öğrenip buraya girmeniz gerekmektedir.

Adım 10:

Confirm sayfasında yapılan ayarları görebilirsiniz. NEXT i tıklayıp yaptığınız değişikliklerin kaydedilmesini sağlayınız.

Tebrikler!
Kurulum ayarlarını tamamladınız. RT-210’un ön panelindeki ADSL ve PPP ışıkları sürekli yeşil yanıncaya kadar bekleyiniz. Bu ışıklar yeşil yanıyorsa Internet bağlantınız sağlanmış demektir.

AirTies ADSL KOLAY KURULUM PROGRAMI

Adım 1:

Yazılım ayarlarını yapmadan önce RT-210’un güç adaptörünü prize takınız ve cihazın kutusundan çıkan Ethernet kablosu ile bilgisayarınızın Ethernet çıkışını RT-210’un arka panelindeki Ethernet çıkışlarından herhangi birine bağlayınız. Daha sonra RT-210’u arka paneldeki açma/kapama düğmesinden çalıştırınız ve cihazın çalışır duruma gelmesi için 30 saniye kadar bekledikten sonra bilgisayarınızı çalıştırınız.

Adım 2:

Bilgisayarınız açıldıktan sonra RT-210’un kutusundan çıkan Kolay Kurulum CD’sini CD sürücüsüne yerleştiriniz. AirTies ADSL Hizmet Programı otomatik olarak yüklenmeye başlayacaktır. İlk olarak aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir, “İleri>” düğmesine tıklayarak kuruluma devam ediniz.

Adım 3:

ADSL servis sağlayıcınızdan almış olduğunuz kullanıcı adı ve şifreyi belirtilen yerlere giriniz. Modeminizdeki Firewall(Güvenlik Duvarı) özelliğini etkinleştirmek isteyip istemediğinizi yanındaki kutucuktan seçiniz. Son olarak, tercihinize göre bir Kablosuz Ağ Adı belirleyip “Kaydet” düğmesine tıklayınız.

Adım 4:

Bilgileriniz RT-210’a kaydedildikten sonra AirTies ADSL Hizmet programı kurulumu tamamlanacaktır. “Son” düğmesine tıklayarak programı başlatınız.

Adım 5:

AirTies ADSL hizmet programı RT-210’a yeniden bağlanarak size modemin durumu hakkında bilgiler verecektir.


Adım 6:

Internet’e bağlantı sağlandıktan sonra ADSL Hizmet Programında yukarıdaki bilgileri göreceksiniz. “Test” sayfasındaki “Testi başlat” düğmesine tıklayarak bilgisayarınızdan Internet’e kadar uzanan bütün bağlantıların durumunu otomatik olarak kontrol ettirebilirsiniz.

Adım 7:

Limitli ADSL hizmeti kullanıcıysanız “Download Sayacı” sayfasına girerek aylık olarak kullanım miktarınızı Gigabyte cinsinden buradan takip edebilirsiniz. Ayrıca Internet’ten gelen veri hızını da anlık olarak bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Hatırlatma: Bu program verileri modemden aldığı için sisteminizdeki tek bilgisayara yükleyerek toplam modem üzerinden yapılan download miktarını ölçebilirsiniz. Aynı şekilde tek bir bilgisayardan kurulumu yapmanız yeterli olacaktır. Tüm bilgisayarlara bu programı yüklemenize gerek yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir