Öncelikle elinizde bir windows 8 dvd si veya ISO dosyası olması gerekiyor.
ISO dosyasını indirdikten sonra, ister sanal bir makineyle kurulumu gerçekleştirebilir, isterseniz de Windows Disc Image Burner gibi bir yazılımla DVD veya USB’ye yazıp, kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken, bu DVD ya da USB’nin, bilgisayarınızın ilk açılışında boot etmesini sağlamak.
Karşımıza çıkan bu ekranda dil seçimimizi yaptıktan sonra ileri diyerek devam ediyoruz
Burada şimdi yükle butonu ile devam ediyoruz ve karşımıza yüklemek istediğimiz işletim sisteminin sürümünü soran ekran çıkacak ve çıkan seçeneklerden hangisini yüklemek istersek onu seçip ileri tuşuyla devam ediyoruz
Ben 32 bit Windows 8 pro sürümünü seçerek işlemime devam ettim
Burada lisans koşullarını kabul etmemiz isteniyor ve kabul ederek işleme devam ediyoruz
Windowsu nasıl kurmak istediğimizi soran bu ekrandan ise sıfırdan bir kurulum yapacağım için “Özel : yalnızca windowsu yükle” seçeneği ile devam ediyoruz.
Burada disk seçeneklerini ayarlayıp devam etmemiz gerekiyor ve dikkat edilmesi gereken bir konu ise; Windows 8 için en az 60 GB boş hdd alanı gerekmektedir. altta bulunan sürücü seçenekleri seçimiyle hard diskimizi bölümlere ayırabilir, biçimlendirebilir ve kuracağımız yeri belirleyebiliyoruz.
60 gb alanı bölmeden kurmak istediğim için ileri butonuyla kurulum ekranına geçmiş bulunmaktayız.
Yükleme aşamalarında bu görüntüyü görmüş olmamız gerekmektedir. Ve bilgisayar bu esnada birkaç defa yeniden başlatılabilir.
Bilgisayarımız ilk açıldığında alttaki ekran karşımıza gelir ve bilgisayarımıza bir isim belirlememiz ve eğer istersek renk seçimi yapmamız gereken ekranda isim belirleyip rengimizi seçip işleme devam ediyoruz.
Bu ekranda ise ayarları tek tek seçmek istersek özelleştir butonunu veya daha sonra ayarları yapmak istersek hızlı ayarları kullan butonu ile işleme devam ediyoruz.
Yerel hesap ile oturum açarak işleme devam etmek için bir kullanıcı ismi belirlememiz gerekiyor ve bu belirlediğimiz kullanıcı yönetici yetkilerine sahip olarak gelmektedir.
Kullanıcı belirleyip devam ettiğimiz zaman karşımızda bu ekran ile sonuca bir adım daha yaklaşmış bulunmaktayız.
Burada ise kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayar kullanımı ile ilgili ufak bir tanıtım videosu gözükmektedir.
Ve bilgisayarımız kullanıma hazır halde karşımızda…
Bu ekran diğer Windows sürümlerinde olduğu gibi klasik başlat menüsü değilde daha görsel bir başlat menüsü olarak sunulmuştur. Burada bulunan mağazadan içinde bulunan yüzlerce ücretsiz uygulama ve oyunları bilgisayarımıza yükletme seçeneği de var fakat bunun için bir Microsoft hesabı olması gerekmektedir.
Bilgisayar ayarları denetim masası v.s. gibi özelliklere Mouse ile sağ alt veya sağ üst köşeye okumuzu götürerek ulaşabiliriz. Bilgisayarı kapat butonu da burada bulunmaktadır.
Mouse okunu sol alt köşeye getirdiğimizde ise başlangıç menüsüne ulaşmaktayız.