Forum

Please or Kayıt ol to create posts and topics.

Adsl Sorunları Ve Çözümleri

1 ) Adsl Link ışığı sabit olarak yanmıyorsa

* Adsl Hattınız açılmamış olabilir.

* Telefon hattınızın açık olduğuna ve parazit olup olmadığını kontrol edin.

* Telefon ve Adsl bağlantı kablolarının doğru şekilde bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin.

* Modeminizi ve Bilgisayarınızı birkaç kez kapatıp açın.

* İnternet sağlayıcınızın Adsl Teknik Desteğini arayarak sorununuzu açık birşekilde anlatın.

* Adsl Teknik Destek hattından hattınızın kontrol edilmesi talebinde bulunabilirsiniz.Gönderecekleri elemanlarla apartman girişine kadar olan bağlantı kablolarınız kontrol edilerek bir sorun olup olmadığı size bildirilir.Ayrıca apartman içinde tesisat problemlerinide görebilirler.

2 ) Adsl Bağlantı sorunları ( Genel )

a ) Bağlantınız çok yavaş ise riskli portlar açılmış ve güvenlik ihlalleri oluşmuş olabilir. Bunları kontrol etmeniz gerekir.


b ) Download hızınız çok yavaş ise  yükleme yapabileceğiniz bir siteye girin( Türkçe download siteside olabilir ). Download boyutu yüksek bir kaç dosya bulun ve yüklemeye başlayın ( Yüklemeyi yarıda kesebilirsiniz ). Bu yükleme testinde bakmanız gereken şey download hızınızın belli bir ölçüde durması Örneğin download hızınız 26 - 27 de sabitleniyor fakat bu hız bazı download sitelerinde 13-14 olabilir.Bu sebeple Birkaç download sitesinde ayrı ayrı test yapın.

Download hızınız normal fakat Websitelerini yavaş açıyorsanız. Kullandğınız firewall veya Anti-Virüs programı webden gelen herşeyi kontrol ettiği için normal olarak belirli bir yavaşlama olur.Ant-Virüs ve Firewall programlarını kapadınız ama sayfalar yine yavaş açılıyorsa diğer sayfalarda denemeler yapmanız gerekebilir.Diğer sayfaların açılma hızını karşılaştırmalısınız.

c ) İnternet bağlantınız devamlı olarak kesiliyorsa hattınızda parazit olabilir, bağlantı kablolarınızda temassızlık kopukluk, yukarıda anlattığım sorunlardan bazıları, elektrik voltaj yüksekliği veya düşmesi, telefon ana kablolarında veya modeminizde bir sorun olabilir.Bunları kontrol ederek sorununuzu çözmeye çalışın.

d ) Hiçbir program çalışmadığında veya işlem yapmadığınız zamanda bile sağ alt köşede bulunan bilgisayar ikonu devamlı olarak yanıp sönüyorsa.Yukarıda anlatılan sebeplerden kaynaklanan bir sorun olabilir.Active Ports programını kullanarak internetten bilgisayarınıza bilgisayarınızdan internete bağlı olan programları ve bağlantıları kontrol ederek önleminizi alın.

e ) Görüntülüyemediğiniz bazı sayfaları açmak için öncelikle cache belleği temizlemeniz gerekir. .Bu arada girmeye çalıştığınız Web sayfasında bir problem olabilir.Daha sonra TTNet Proxy servislerini kullanarak deneme yapabilirsiniz. Eğer onlardada bir problem varsa diğer proxy sitelerinden hızlı proxyleri bulun ve deneyin.Proxy kullanmak istemiyorsanız en son seçeneği denemeniz gerekecektir.

 

Join the Forum discussion on this post