Öncelikle DSL-500G kutusunun içinden çıkan Ethernet kablosunu DSL-500G ile bilgisayarınızı birbirine bağlamak için kullanınız. DSL-500G’nin varsayılan IP numarası 192.168.1.1’dir. Fabrika çıkışı ayarlarında DHCP sunucusu aktif olduğu için, bilgisayarınızın IP adres ayarlarını DHCP sunucusundan alacak şekilde ayarladığınızda, otomatik olarak alacağınız IP numarası http://192.168.1.1 şeklinde herhangi bir web arayüzünden erişebilirsiniz. İlk kullanıcı adı “admin” ve şifresi yine “admin” dir. Bundan sonra yapılacak işlemler şu şekildedir.
Önemli Not: Bütün Türkiye’de 22/12/2003 tarihinden önce satılan cihazların üzerinde gelen fabrika ayarlarında IP numarası şu andakinden farklı olarak 10.1.1.1 değerindedir. Eğer cihazınızı bu tarihten önce satın aldıysanız veya firmware versiyonunu yükseltmediyseniz cihaza bağlantınızı http://10.1.1.1 olarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
a) ADSL Link/Act ışığının sürekli yeşil yandığını kontrol ediniz.
b) Ayarları gerçekleştirebilmek için önce “Home” daha sonra da “Quick Configuration” linkini seçin.
c) Ekrana gelen formda “Connection Type” seçeneğinde “PPPoA VC MUX” yada “PPPoE LLC” seçeneklerinden birini seçin. Türk Telekom’un NEC DSLAM portlarında sadece PPPoE LLC desteklenmektedir. Alcatel DSLAM’lı noktalarda iki seçenek birden desteklenmektedir.
d) Menüden sırasıyla “VPI No” olarak “8”, “VCI No” olarak “35” değerlerini girin.
e) Formdaki “Username” kısmına TTNET görevlilerinden alacağınız kullanıcı adını “kullanıcı adı@ttnet” şeklinde girin.
f) “Password” kısmına şifrenizi giriniz.
g) “Submit” düğmesine bastığınızda ADSL cihazınız ADSL şebekesine bağlanacaktır.
h) Yaptığınız ayarların sonucunda Internet bağlantınızı “Home” linkini seçerek ulaşacağınız “System View” sayfasından kontrol edebilirsiniz. Internet bağlantınızın gerçekleşmesi sonucunda bu sayfada bulunan “WAN Interfaces” bölümünde “ppp-0” satırındaki “Status” göstergesinin “yeşil” ve “IP Address” değerinin 0.0.0.0’dan farklı bir IP değeri almış olması gerekmektedir. Bu aşamada cihazınız Admin – Diagnostics linkinden erişeceğiniz “Diagnostics” test sayfasında “Submit” düğmesine basarak başlatacağınız testlerinin hepsini “Pass” sonucu ile geçmesi gerekmektedir.
i) Bütün işlem basamakları başarıyla tamamlandıktan sonra yaptığınız ayarı, herhangi bir elektrik kesintisinde kaybetmemeniz için kaydetmeniz gerektiğini unutmayın. Admin – Commit & Reboot seçeneği altındaki “Save” butonuna basarak konfigürasyonu kaydediniz.
j) Admin – User Config seçeneği altında karşınıza çıkan kalem işaretine basarak açılan pencerede önce mevcut “admin” şifresini sonra da yeni şifrenizi iki defa yazarak DSL-500G’nin Web arayüzünün şifresini güvenlik amaçlı değiştiriniz.